0   /   100

Tipspage

 • 1.Börja med att informera dig själv om hur Brudparet vill ha sin Bröllopsvideo
  Ibland vill Brudparet ha en kortversion med bara viktiga händelser. En del vill ha allt som videofilmas och då är det bara låta Videokameran gå hela tiden.
 • 2. En av de viktigaste sakerna är att man besöker inspelningsplatsen
  som tex. Kyrkan, kollar ljuset ser om det är möjligt att få ljud från det trådlösa mikrofonsystemet, pratar med kyrkvaktmästaren ev. med Prästen om det är möjligt och då fråga honom om han accepterar att man videofilmar i hans kyrka sådana saker är viktiga, sen måste man besöka Festlokalen och planera hur videoinspelningen skall ske, var kommer brudparet att sitta var kommer brudparet in så man är till 100% förberedd, man får bara en chans att videofilma händelsen, det finns ingen tid att ändra på planerna utan allt måste stämma från början.
 • 3. Sen måste du informera Brudparet vad du har för önskemål
  som du vill att Brudparet skall följa, tex. att Brudparet väntar tills du hinner flytta på dig vid utmarschen ur kyrkan.
 • 4. Det viktigaste är att du gör upp en plan hur du skall videofilma Bröllopet
  och att göra en berättelse om Bröllopet och även på Festen så att du inte planlöst springer omkring och videofilmar och samlar en massa videoscener som inte har något samband när du senare försöker klippa ihop videon.
 • 5. Du bör ha minst två videokameror när du filmar Vigselceremonin
  så att du får möjlighet att växla videoscenen annars blir videon väldigt tråkig och lusten att vilja spola vidare blir stark när man ser videon.
 • 6. Att videofilma gästerna är väldigt svårt, framförallt att få dem att känna sig bekväma
  med att få en videokamera riktade mot sig, spontant känner sig alla människor en misstänksamhet att man kommer videofilma dem på ett ofördelaktigt sätt och vänder därför säkrast ryggen till, då gäller att bryta filmningen och börja prata med gästerna och beskriva att videon är till för brudparet och inte för att läggas ut på Youtube då börjar dom bli mer samarbetsvilliga och börjar agera framför kameran.
ringar
 • 7. Ett annat svårt avsnitt är när bröllopstårtan skall skäras av Brudparet.
  Då brukar gästerna plocka fram sina Mobiltelefoner och helt plötsligt har man en skog av dem framför videokameran har man då möjlighet att ha ett stativ som kan höja sig över gästerna blir det inga problem man fortsätter lugnt och filmar den viktiga händelsen.
 • 8. Ett av de viktigaste tippsen är att inte zooma eller att panorera under pågående videoinspelning.
  Många Amatör Videografer tror att de skall visa att de arbetar med att röra på videokameran vilket är totalt fel. Det är människorna framför kameran som skall röra sig, inte tvärtom. Man skall helt enkelt använda videokameran som om den vore en stillbildskamera och framförallt inte Zooma det är det värsta man kan göra som Videograf då visar man verkligen att man är amatör.
 • 9. Att försöka beskriva hur man klipper en Bröllopsvideo är mycket svårt,
  all video har sin egen karaktär, för mig är det viktigt att känna videon och personerna på videon. När jag sett videon ett antal gånger och klippt bort dåliga avsnitt, tar jag fram min plan som jag gjorde innan jag började videofilma och försöker utifrån den klippa videon så att den berättelsen jag bestämde mig från början skall komma fram, med att jag ibland måste flytta scener i tid för att berättelsen skall bli som jag tänkt mig. Ibland lyckas man ibland måste man backa och börja från början igen. Klippning är ett oerhört tidskrävande arbete. När man äntligen lyckas att skapa berättelsen känner man sig stolt.
 • Hoppas att dessa tips gör att ni kan videofilma en professionell Bröllopsvideo
  som gör att Brudparen får den efterlängtade Bröllopsvideon.Lycka till med videofilmningen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.