Om mig

Mitt namn är Tommy Simonsson kommer ursprungligen från Göteborg har varit bosatt i Stockholm sedan 25 år. Flyttade till Australien Perth år 1987 – 1992, där jag utbildade mig till Fotograf från att från att vid tidig ålder varit fascinerad av bildmedia som uttrycksmedel av känslor. Den Australiska naturen fängslade mig och alla dessa intryck var svåra att bevara utan kameran som hjälp.

När jag återvände till Sverige hade jag utvecklat mig själv till Professionell Fotograf och jag valde då att starta eget företag inom fotografi. Höll på med det i 5 år men önskade hela tiden att fånga mer än bara ögonblicksbilder så det blev naturligt att gå över till Videografi som innehåller mer känslor än med bara Foto.

Att börja med videografi innebar många gånger mer arbete än med foto, man måste kontrollera många saker tex. ljud och ljus och en avancerad tekniskt utrustning som måste testas innan videoinspelningen kan börja.

Den svåraste delen är faktiskt redigeringen eller klippningen som man säger inom film det krävs enorm kunskap att få redigering att stämma såsom rytm rätt bildväxling för att skapa en underhållande video,

Innan man påbörjar en videoinspelning måste man planera hur filmen skall klippas så att man planerar in rätt scener som skall passa in i berättelsen och göra den underhållande.

Min intresse för videoskapande är mycket starkt, och jag för en ständig kamp om att alltid bli bättre så kan göra mina kunder ännu nöjdare

Mina andra intressen.

Mina andra stora intressen är att själv utöva sport. Har tror jag alltid sysslat men någon typ av sport.

När jag var yngre heltidstränade jag med Judo på elitnivå vilket var mycket tufft och slet rejält på kroppen.

Så småningom lugnade jag ner mig och började löpträning bl.a. halvmaran och Lidingöloppen samtidigt som jag även höll på med gymnastik.

Senare byggde jag en Segelbåt med plastning av skrov och precision snickeri med inredningen detta som sysselsatte mig i många år.

Nu har jag sålt båten och ägnar mig nu bara åt långfärdscykling tex. Vätternrundan 20 ggr och som kräver många och långa träningspass som samtidigt ger mig en skön avkoppling från ett ansträngande redigeringsarbete.